Élő közvetítéssel zajlik a Volvo High Tech Regatta

Szombaton július 14-én a a Volvo High Tech Regatta keretében az Alsóörs előtt zajlik az első katamarán pályafutam, és a 8m Open futama Balatonfenyves felé. Az utóbbi mezőny délután ér célba, ahol vasárnap, július 15-én folytatódik a verseny. Vezetett túra keretében július 14-én 16:00 órakor megtekinthetők a gépek a Fenyves Yacht Club kikötőjében. A verseny bárhonnan követhető a KWINDOO Live View mobil- és tabletapplikáción keresztül, valamint a KWINDOO weboldalán – adta hírül a http://hightechregatta.hu/

(fotó: hightechregatta.hu)

 

Július 15-én Balatonfenyves a regatta helyszíne, 10:00-kor rajtol a 8m Open mezőny, 10:30-kor kezdődik a katamaránok csatája, ami a Fenyves Yacht Club mólójáról szabad szemmel is követhető lesz. Emellett a Fenyves Yacht Club kikötőben óriáskivetítőn is megy az élő közvetítés, melyhez a Sólya bár kínál frissítőket és harapnivalókat. Este a kivetítőn a vitorlázás helyét átveszi a labdarúgás: a foci VB döntőjét nézhetik a vendégek a kikötőben!

 

Közvetítés terén is innovációt hoz a Volvo High Tech Regatta

Nem csak a hazai hajók és vitorlázás, de a közvetítés terén is innovációt hoz a Volvo High Tech Regatta. Magyar startup fejlesztése a KWINDOO, melynek segítségével több platformon is részesei lehetnek az élménynek az érdeklődők. Olyan közvetítési rendszerrel készült a Volvo High Tech Regatta, amilyet itthon még egyáltalán nem láthattunk, de külföldön is csak a legnagyobb vitorlásversenyek kiváltsága a hasonló közvetítés.

A rendszer a hajók útvonalát mutató térképes helyzetjelzés mellett, két élő kameraképen keresztül is folyamatosan mutatja a mezőnyt. Emellett fut a KWINDOO felületén egy élő hírfolyam, amely időről-időre elhozza a vízről érkező akciókat, fotókat, életképeket a nézőknek oly módon, hogy ne csak a szakavatott vitorlázók, de a laikusok számára is érdekes, érthető és látványos legyen a közvetítés. Ezt színesíti félóránként rövid videós összefoglaló, tehát aki nem akar folyamatosan a képernyőre tapadni, annak is biztos pont, hogy minden egész és minden fél órakor megtudhatja, mi történt az elmúlt időszakban a 8m Open és katamarán mezőnyökkel.

Maga a nyomkövetés sem csak egyszerű térképes megjelenítés. Lehetőség van rajta a hajók legfontosabb adatainak megtekintésére, két hajó sebességének összehasonlítására, a megtett út és a bójáig hátralévő távolság mérésére, valamint a verseny aktuális állását is láthatjuk egy azonnal frissülő listában.