Wellness hotelként működik a tao-pénzből épített akadémia Balatonfüreden (hvg.hu)

Balatonfüreden wellness hotelként működik az a több mint félmilliárdos tao-támogatásból felhúzott épület, amelyet eredetileg kézilabda akadémiának szántak – derítette ki a Direkt36 és az RTL Klub. Az épület tavasszal elkészült, de nem a gyerekek költöztek be, csak a neve – Akadémiai Sporthotel – utal arra, eredetileg mire szánták. Az ügyet a beruházást ellenőrző minisztérium vizsgálja.

Balatonfüreden komoly hagyományai vannak a kézilabdának, a város csapata jelenleg is a bajnokság negyedik helyén áll, a Balatonfüredi KSE utánpótlás csapatai is több korosztályban versenyeznek. A támogatást a város kézilabdás alapítványa kérte a Magyar Kézilabda Szövetségtől.

Az újságírók november közepén keresték fel a hotelt, de a recepción semmit sem tudtak a kézilabda akadémiáról, azt mondták, “a kollégiumból szálloda lett.”

Az akadémiát építtető alapítvány szerint 2017 “a terveknek megfelelően átmeneti év”, a következő időszakban szerintük megoldódik valamennyi utánpótláskorú, kollégiumi ellátásra jogosult kézilabdázó elhelyezése.

A Magyar Kézilabda Szövetség azt mondta, szakmai célkitűzéseivel nem egyeztethető össze, hogy a támogatásból hotel épüljön, a támogatásról viszont még az előző vezetés döntött. A beruházást ellenőrző Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálja az ügyet.