Vöröskereszt-alapszervezet alakult Hévízen (zaol.hu)

Vöröskereszt-alapszervezet alakult Hévízen. Akik szerepet vállalnak ebben, segíteni szeretnének a rászorulókon, emellett pedig a véradások szervezésében is részt vesznek majd.

Az ötlet Péterné Bakos Mariannától, a hévízi óvoda korábbi, ma már nyugdíjas vezetőjétől származik, aki szerint a fürdőváros civil társadalmában is szükség van a Vöröskeresztre – írja a zaol.hu.

Fontos feladat megtalálni a rászoruló embereket, akiknek segítségre van szükségük – fogalmazott a szakember. A Vöröskereszt egyik fontos célja a véradás szervezése, és ebben is részt tudunk vállalni, hiszen sok aktív idős ember jelentkezett, leginkább a meridián- és a jógaklubból, akik még szeretnének valami hasznosat tenni, akár szociális munkát végezni.

Péterné Bakos Marianna szerint mindez nemcsak a közösséget szolgálja, gyarapítja, hanem szebbé teszi, gazdagítja az önkéntesek életét is.

Papp Gábor polgármester az alakuló ülés előtt arról beszélt, hogy a civil közösségek hatalmas értéket jelentenek az egész város számára, számos feladatot vállalva és megszólítva különböző korosztályokat. Szerinte a Vöröskereszt-szervezet életre hívása a benne dolgozóknak és a társadalom egészének is fontos.

Minél több civil közösség alakul az élet különböző területein, annál jobb a városnak. Azoknak is, akik rászorulók, valamiben segíteni kell őket, és azoknak is, akik tevékenyen, akár szépkorúként, nyugdíjasként részt vesznek ezekben, hiszen nem otthont töltik a mindennapjaikat, hanem közösségbe járnak, ráadásul fontos feladatot végeznek, önkéntesen – emelte ki Papp Gábor.

A városvezető emlékeztetett: az elmúlt években számos nehéz időszakkal szembesült a társadalom, akár a Covid, vagy éppen az orosz-ukrán háború miatt. A Vöröskereszt minden alkalommal a rászorulók segítségére sietett, emellett a szervezet számos egészségügyi és szociális feladatot is ellát, együttműködve más civil szervezetekkel és az egyházakkal is.

A hévízi Vöröskereszt-szervezet 17 taggal alakult meg, elnöke Szabóné Söjtöri Judit védőnő, titkára pedig Péterné Bakos Marianna lett. A tervek szerint először prevenciós előadássorozatot szervez majd a helyi csoport.