Vonattal ütközött egy személyautó hajnalban Tabnál

Személygépkocsival ütközött a Kaposvár és Siófok között közlekedő személyvonat hajnalban. A baleset Tabnál, az Arany János utcai vasúti átjáróban történt. Az autót vezető férfi súlyosan megsérült.

 

Az autó vezetője feltehetően a fénysorompó tilos jelzlése ellenére hajtott be a vasúti kereszteződésbe, a MÁV közlése szerint ugyanis a sorompó jól működött.

Az autóban csak a sofőr utazott, akit a tabi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki, majd átadták a mentőknek. Az egység áramtalanította az autót és közreműködött a forgalmi akadály megszüntetésében – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A súlyosan sérült személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A helyszínelés nyolc óra előtt befejezték, így ismét közlekedhetnek a vonatok Tabnál. A balesetben érintett vonat 100-120 perces késéssel folytathatja az útját, néhány vonat menetideje 20-40 perccel növekedhet. A Mávinform tájékoztatása szerint a menetrend szerinti közlekedés délelőtt állhat helyre.