VMSZ: nem mondtak le a balatoni sofőrszolgálat beindításáról

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) tavaly óta tervezi egy sofőrszolgálat beindítását a Balaton északi partján, orvosolandó a közlekedési anomáliákat.  Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke a hirbalaton.hu-nak nyilatkozva elmondta, nincs akadálya a terv megvalósításának, nem mondtak le róla, a szolgálat beindulása az applikáció elkészültétől függ, amiről nem tud még pontos információt mondani.

Miközben egyre több az esti, éjszakai program a Balatonnál, ahová nyaranta százezrek érkeznek kikapcsolódni, lazulni, szinte lehetetlen a  közlekedés azoknak, akik egy vacsora mellé, vagy koncert közben elfogyasztanának egy pohár italt. Szinte megoldhatatlan akár egyik településről a másikra jutás az esti óráktól – szólnak a panaszok.

A VMSZ vezetője már 2017 végén bejelentette; az űrt pótolná egy sajátrendszerű és eszközparkú sofőrszolgálattal az északi parton. Ez amellett, hogy megkönnyítené a helyi lakosok, nyaralók szórakozását, több embernek munkalehetőséget biztosítana.

A sofőrszolgálat azt jelenti, hogy ha valaki kocsival érkezik egy helyszínre, ahol alkoholt fogyaszt, vagy csak nem szeret éjszaka vezetni, akkor rendelhet egy sofőrt a szolgálattól, aki hazaviszi a kocsijával együtt.

Bagyó Sándor bízott abban, hogy akad majd helyi vállalkozó, aki „ellopja” és megvalósítja az ötletét, de ez nem történt meg, így kézbe vette az ügyet.

– A jó applikáció az alapja mindennek, hiszen már többen belebuktak abba, hogy megelégedtek a gyenge minőséggel – fogalmazott. A VMSZ egy profi céggel készítteti el a szolgálat applikációját, ahol bizony sorba kell állni, és persze az árát is megkérik, de az olyan lesz, amely egy gombnyomással bérszámfejtést vagy számlát is készít – tette hozzá.

Így aztán jelenleg annyi tudható, hogy az applikáció elkészülte után indulhat a VMSZ észak-balatoni sofőrszolgálata.

– A VMSZ neve biztonságot sugall, biztonságot kívánunk adni ezen a módon is. A sofőrszolgálattal a nyári szezonon kívül is tudunk foglalkoztatni embereket, és bevételhez is jut a VMSZ – érvelt a balatoni vízimentésben évek óta meghatározó szerepet betöltő szervezet elnöke.