Vízparti Terv: még nem nyilvános (24.hu)

A február közepén jelentették be, hogy elkészült a régi Balaton-törvényt felváltó Vízparti Terv tervezete. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a vízparti települések polgármestereinek három tájékoztató találkozót is meghirdetett, egy érdeklődő zamárdi civil egyesület viszont azt a választ kapta a tárca illetékeseitől, hogy „az anyagok sem a kormány, sem az Építési és Közlekedési Minisztérium álláspontját nem tükrözik, és nem nyilvánosak” – írja a 24.hu.

 

A meghívók szerint ezeken a rendezvényeken ismertették/ismertetik az új szabályozási koncepciót, és át is adják minden érintett település vezetőjének a saját Vízparti Tervének tervezetét.

A Szívügyünk Zamárdi Egyesület a Zamárdit érintő tervezetet próbálta meg kikérni a település vezetésétől.

A főépítész válasza (ld. alább) szerint az ÉKM területi tervezésért és építésügyi igazgatásért felelős helyettes államtitkársága valóban megküldte szakmai egyeztetés céljából az önkormányzatnak az előkészítés alatt álló tervezetet, de azt nem adhatják ki az egyesületnek, a helyettes államtitkárság ugyanis ezt megtiltotta.

Felhívom a figyelmét, hogy az anyagok sem a kormány, sem az Építési és Közlekedési Minisztérium álláspontját nem tükrözik, és nem nyilvánosak
– áll a Vízparti Terv kísérő levelében.

A teljes cikk itt érhető el.

(Forrás: Facebook/Szívügyem Zamárdi)