Vízkereszt napján megáldották a Balatont (vehir.balaton.hu)

Vízkereszti szentmisét celebrált a balatonfűzfői Jézus Szíve plébániatemplomban Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke. A szentmise után áldást mondott a tóparton, Balatonfűzfőnél és megáldotta a Balatont, a balatoniakat.

Jelentős sajtó érdeklődés mellett, immár második alkalommal rendezte meg a szertartást a balatonfűzfői Jézus Szíve Plébánia a Fűzfő Marina kikötőben, ahol dr. Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke megáldotta a Balatont, balatoniakat, hajósokat, búvárokat, horgászokat, hajósokat, vízi mentőket, szörfösöket, evezősöket, kite-osokat.

A balatoni horgászok nevében Balogh Tibor a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének elnöke emlékezett azokra a horgászokra, akik a tóban lelték halálukat.

Marton Béla polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az eseményen. Többen a tóba dobták az emlékezés virágait, koszorúit. Majd a résztvevők megkoszorúzták a tavat. A rendezvényen több, mint százan vettek részt, köztük vitorlások.  A szertartás forró teás szeretet vendégséggel, a Balaton Népdalkör műsorával zárult.

A balaton.vehir.hu oldalon megtekinthetők az eseményen készült fotók.