Vízisípálya drótkötelei közé szorult egy ittas hajós Balatonfüreden (24.hu)

Vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése és ittas járművezetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a balatonfüredi vízisípálya drótkötelébe szorult a kishajójával ittasan – írja a 24.hu.

 

A 45 éves elkövető július 27-én este tíz körül a motort üzemeltetve vitorlázott Balatonaliga irányából Balatonfüred felé ittasan az utasaival. Amikor Balatonfürednél üzemelő elektromos meghajtású drótköteles vízisípályához ért, figyelmetlenségből nem vette észre a pálya villanófénnyel jelölt 9,5 méter magas oszlopait, melyek közé egy párhuzamosan futó drótkötélpár van kifeszítve, s  behajózott az oszlopok közé.

A manőver folytán az árbóc a két drótkötél közé beszorult, a merevítésére szolgáló sodrony elszakadt, és az árbóc is elhajlott egy kicsit. A sérült kishajót végül a rendőrség vontatta a füredi kikötőbe, a férfi hajóvezetői engedélyét pedig azonnal elvették. Az ügyészség pénzbüntetést kért a férfira azzal, hogy tiltsák el a vízi járművezetéstől is – olvasható a portálon.