Vízirendészek mérték össze tudásukat (police.hu)

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság szervezte meg a XVIII. Országos Vízirendészeti Járőrversenyt 2019. szeptember 17-19. között.

A versenyzőket Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Vezetője köszöntötte és egyben megnyitotta a rendezvényt, amelynek Balatonföldvár és a Balaton adott otthont – számol be a police.hu.

A megmérettetés célja az érintett rendőri állomány szakmai ismereteinek felmérése, bővítése volt. A rendezvényen az ország 14 csapata vett részt. A kétfős csapatok az első napon elméleti tudásukról, míg a második napon a gyakorlati ismereteikről adtak számot. A gyakorlati feladat végrehajtások között kézi és gépi erővel hajtott csónakokban, különböző ügyességi, gyorsasági feladatokat kellett a versenyzőknek minél kevesebb hibával megoldaniuk.

A háromnapos rendezvény utolsó napján, az ünnepélyes eredményhirdetésen Horváth László r. ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője értékelte a csapatok teljesítményét és megköszönte részvételüket. A megmérettetésen két kategóriában versengtek a résztvevő csapatok.

A megyei rendőr-főkapitányságok kategóriájában indulók közül a dobogó legfelső fokára a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata állhatott, a csapattagok – Márk Róbert c.r. zászlóst és Medve István r. főtörzsőrmestert – a bajnoki címért járó vándorkupát is hazavihették.

A vízirendészeti kategóriában a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság 2-es számú csapata – Papp Zsolt c.r. törzszászlós és Losonczi Viktor c.r. törzszászlós – bizonyult a legjobbnak.

A szervezők külön díjazták az elméleti versenyben legjobb eredményt elérő kollégát, aki Papp Zsolt c.r. törzszászlós, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapatának tagja lett, míg a gyakorlati verseny legjobbja a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság 3-as számú csapata – Csajbók Ferenc c.r. zászlós és Hódi Rudolf Márk c.r. zászlós – lett.