Vízimentők a helikopterbalesetről – videó a zuhanásról

„Tökéletesen működött a mentési rendszer” – olvasható a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) Facebook oldalán a csütörtöki balatoni helikopter-balesetről.

(Fotó: VMSZ)

A helikopter lezuhanásáról készített videó ITT látható.

A VMSZ bejegyzése:

Nem sokkal 15 óra előtt érkezett a riasztás, hogy a Balaton vizébe csapódott egy helikopter Zamárdi és Széplak határán. Más információt akkor még nem tudott adni mentésirányítási központunk. Késlekedés nélkül indultunk a helyszínre, menet közben érkeztek folyamatosan a pontosító adatok. Óriási megkönnyebbülés volt hallani a szolgálati rádióban, hogy a 2 fő aki a helikopterben tartózkodott, szerencsésen túlélte a zuhanást, relatív jól vannak.
Később ez az információ megerősítésre került, miszerint könnyebb sérüléseket szenvedtek és valóban jól vannak. Ez a lényeg! A többi már „csak” műszaki mentés volt.
A becsapódás közelében hajózott DG úr, aki azonnal a helyszínre sietett (fél percen belül) és társai segítségével kiemelték a helikopter pilótáit, majd a helyszín megjelölése után azonnal a partra vitték a kimentett személyeket és átadták az Országos Mentőszolgálatnak.
Számos hatóság, szakértők, hajózási-műszaki cég volt jelen a helikopter műszaki mentése során. Nyugodt légkörben, bajtársias, fegyelmezett munkával, hamar kiemelésre került a szerencsétlenül járt gép roncsa.
Jó tudni és látni, hogy ilyen komoly helyzetben, tökéletesen működik a mentési rendszer.
Gratulálunk az összes résztvevőnek!
(Fotó: VMSZ)