Vízimentő-torony is lesz az almádi Wesselényi strandon (veol.hu)

Balatonalmádi mintegy 110 millió forintot nyert el három strandjának felújítására a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. pályázatán. A Wesselényi strand felújítása már meg is kezdődött, a fürdőhelyet 38 millió forintból korszerűsíthetik.

Szeptember közepén kezdte meg a munkákat a kivitelező a Wesselényi strandon, mondta Rasovszky Zoltán, a Balatonalmádi Városgondnokság strandcsoportvezetője. A földmunkák elvégzése után mintegy 1200 négyzetméteren burkolják térkővel a part menti padok és a büfék környezetét, valamint a szemetesek alatti területet. A strandon mintegy ötven új szemetest helyeznek ki a korábbiak helyett, valamint nyolc edényben szelektíven lehet gyűjteni a hulladékot.

A strandon vízimentő-tornyot állítanak fel, amelyen viharjelző kap helyet, valamint a vízi madarakat a fürdőzőktől távol tartó, ultrahangos riasztórendszert építenek ki. A biztonság fokozása érdekében kamerarendszert telepítenek, míg a belső úton, a büfék vonalában a főbejárattól a keleti kapuig napenergiával működő kandelábereket helyeznek el. A csoportvezető elmondta, a strand több pontján, így a játszótérnél és a homokos partnál napvitorlákat szerelnek fel, felújítják a főbejárat faszerkezetét, valamint a fejlesztés keretében rendbe hozzák és bővítik az úszóstéget. A beruházás egy korábbi fá-zisában kicserélték a strandlépcsőket, és a főbejáratnál jegyárusító automatát helyeztek ki.

A Wesselényi strand mintegy 38 millió forintból újul meg, a munkálatok várhatóan október végéig tartanak.