Vizes VB Balatonfüred – változások a városban

A vizes világbajnokság alatt alaposan megváltozik Balatonfüred. A  sporteseményhez kapcsolódó tudnivalókat a balatonfured.hu gyűjtötte össze. Hol érdemes parkolni? Hogy érhető el az ingyenes wifi? Hol kaphatók a sportrendezvényre jegyek és milyen programok lesznek a városban? Íme, a leggyakoribb kérdések.

Hol kaphatók a JEGYEK?

A jegyeket változatlanul online lehet vásárolni a FINA honlapján itt. A díjkiosztókat is bent rendezik a versenyterületen, így ezek jegy nélkül nem láthatók. A Kisfaludy Színpadon viszont a futamok után sajtóbeszélgetést ígérnek a győztesekkel a szervezők, – itt nincs belépő.

Mikor lesznek a füredi SPORTESEMÉNYEK?

Július 15-21. között zajlanak a nyíltvízi úszó versenyek, hét számban osztanak majd érmet. Balatonfüreden, a Tagore sétány előtti öbölben rendezik meg a FINA Vb nyíltvízi úszás számait, ezeket a víz felszíne fölő épített ideiglenes lelátókról lehet követni. A pontos menetrend itt.

Hol lehet PARKOLNI?

Júliusban és augusztusban a hétvégéken megváltozik a szokásos forgalmi rend a reformkori városrészben, a Blaha Lujza utca le lesz zárva. A külön vonatokkal Budapestről érkező vendégeket plusz helyi járatok szállítják le a partra.
Húsz irányító tábla tájékoztatja az autósokat a parkolási lehetőségekről. Térképen mutatjuk hol lehet parkolni, melyik ingyenes, melyik fizetős. Részletek.

Ingyen WIFI a városban.

A nagy kapacitású, korlátlanul használható, FINA-BP2017Free nevű hálózat a parti részen, illetve a Jókai és Ady Endre utcákban érhető el. Bővebben itt.

Hogyan lehet közlekedni a KERÉKPÁRÚTON?

A Tagore sétánnyal párhuzamosan futó kerékpárút le van zárva, a Vitorlás tér illetve az Esterházy strand közötti területen le kell szállni a biciklikről. Vagy kimennek kerékpárjukkal a 71-es főútra vagy végigtolják a sétány érintett szakaszán a biciklit. Mindkét ponton rendőri ellenőrzések várhatók.

Milyen PROGRAMOK lesznek A VERSENYEK UTÁN?

Minden nap este 18 órától a városé a Kisfaludy Színpad, itt vetítések lesznek, este nyolc órától pedig különböző könnyűzenei koncerteket rendeznek, amelyek ingyen látogathatók.

Mi lesz a VB ÉS MASTERS VERSENY KÖZÖTT?

A FINA világbajnokság versenyei július 15-21. között zajlanak. A versenyek utáni napokon koncertek lesznek a Kisfaludy Színpadon, a rákövetkező héten pedig kezdődik az Anna Fesztivál.