Vitorlát bontott a Kultkikötő! – Sorban érkeznek majd az ismert zenészek, színészek és humoristák a Balaton-partra (blikk.hu)

Tíz nappal ezelőtt, július 12-én hivatalosan is elindult a színházi évad a Kultkikötőben, ahol már a kezdés is ütősnek ütősre sikeredett, de a szervezők állítása szerint ez még csak a kezdet! A nyár végéig, egészen pontosan augusztus 23-ig tartó folytatásban is számos színházi és zenei produkció tölti majd meg tartalommal a balatonföldvári, balatonboglári, balatonfenyvesi és badacsonyi nyárestéket – írja a blikk.hu.

A nagydumásoktól az országos bemutatóig

A szabadtéri színpadokon a vidéki és fővárosi kőszínházak előadásai – például az Esőember, vagy A király beszéde – mellett olyan menő nagydumások is „kikötöttek” a kulturális programsorozat repertoárjában, mint Mogács Dániel, Dombóvári István, Hajdu Steve vagy Galla Miklós.

Lesznek koncertek is

A Kultkikötőben a színházi előadások mellett koncerteket is szerveznek. Ebből a szempontból a badacsonyi FrissTerasz mindenképpen kiemelkedik a helyszínek közül: a csütörtök esténként szervezett szabadtéri klubkoncertekre sorban érkeznek a nemzetközi zenei színtéren és itthon is ismert és elismert zenészek: a következő hetekben fellép majd itt többek között az Acustic Planet, Little G Weevil, Kiss Tibi és Vastag Gábor, de lesz Európa Kiadó koncert is.

Kultkikötő közönségdíj 2019

Az idei évad újdonsága, hogy a színházi darabokat és előadásokat követően a közönség tagjai értékelhetik is a látottakat a Staffino rendszerén keresztül – a kifejezetten erre a célra kialakított online felületen (linkek: itt és itt) néhány másodperc alatt megválaszolható kérdésekre adott visszajelzések alapján dől majd el, hogy melyik előadás kapja 2019-ben a Kultkikötő közönségdíját.

További információ: kultkikoto.hu