Vitorlás versennyel és pezsgő teszttel köszöntik a tavaszt Balatonlellén

A négy napos hosszú hétvége péntekén, március 16-án indul a II. Tavaszi Regatta vitorlásverseny Balatonlellén. Ugyanezen a napon a lellei BL YachtClub kikötőjében rendezik meg a Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző Tesztet – tájékoztatta Tóth Balázs, a BL YachtClub vezetője a hirbalaton.hu-t.

 

Mint kifejtette, a Tavaszi Regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó állomása, ezt megelőzően a Mikulás Regattán, a Szilveszteri Regattán és a Farsangi Regattán mérték össze tudásukat azok a hajósok, akik szerint a Balaton egész évben élvezettel hajózható.

(fotók: BL YachtClub)

A Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző Teszten egy helyen, egy időben több mint tíz borásszal találkozhat az, aki szereti a pezsgőket és a gyöngyöző borokat. A program Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus mesterkurzusával 14 órakor kezdődik. A téma: Balatoni pezsgők kontra nemzetközi pezsgők, a gyümölcsösebb stílusból. Lesz sétáló kóstoló, ahol északi és déli parti borászatokkal is lehet találkozni.

“A pezsgőkultúra Magyarországon is egyre népszerűbb, idén harmadik alkalommal hívtuk meg azokat a Balaton parti borászokat, akik pezsgőt vagy gyöngyöző bort készítenek” – mondta Bujdosó Ferenc borász, az esemény egyik főszervezője.

A tavasz további része is tartogat lellei programokat, idén első alkalommal, április 14-én rendezik meg a Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű gasztronómiai fesztivált a balatonlellei Kishegyen, ahol 7 étterem, 14 borászat, 3 cukrászda kínálata mellett kézműves vásár, vezetett túrák, és hatalmas esti buli is várja a látogatókat.