Viszlát Pawel! (tvkeszthely)

Bizonyossá vált, hogy a karmelita rend mellett Pawel Denisiewicz plébános is távozik Keszthelyről. Ezt maga az érintett rendházfőnök jelentette be a vasárnapi szentmisén, illetve Márfi Gyula veszprémi érsek is közzétette az egyházmegye személyi változásai közt. Még májusban hirdette ki a Kármelita Rendtartomány főnöke, Vörös András, hogy 10 évre át kívánják adni az egyházmegyének a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébániát.

„Magyar Kármelita Rendtartomány úgy döntött, hogy én szeptember 1-től visszatérek a lengyel tartományhoz.” – hangzott el a vasárnapi szentmise végén. A kármelita szerzetesek, köztük a közel tíz éve itt szolgáló Pawel Denisiewicz is távozni kényszerül Keszthelyről. Jövőjéről a lengyel tartományfőnök dönt majd. A vasárnapi szentmisén, nehéz szavakkal mondott köszönetet minden magyar embernek és minden keszthelyinek, akiktől sok szeretett kapott: „Az Isten adott nekem lehetőséget majdnem tíz évig veletek lenni. Most Isten új lehetőséget ad egy másik forint területén szolgálni. nem foglak elfelejteni Titeket, kérem, hogy ti is imádkozzatok értem.”

Márfi Gyula veszprémi érsek közleményéből is kiderül, hogy Vörös Imre karmelita tartományfőnök kérésére szeptember 1-i hatállyal felmentik plébánosi tisztsége alól Pawel atyát. Az érsek döntése értelmében a Kis Szent Teréz Plébánia élére Fodor János devecseri plébánost nevezi ki szeptember 1-el. A kisegítő lelkész a jelenlegi búcsúszentlászlói plébános, Ilyés Dénes lesz augusztus 16-tól. A változások a Fő téri templom híveit is érintik: a Magyarok Nagyasszonya plébánia káplánját, Tódor Szabolcsot kinevezik Búcsúszentlászló és filiái mellett a pölöskei plébánia plébánosává.Helyére az újmisés Varga-Csikász Bence kerül augusztus 16-tól.

Idén májusban jelentette be a kármelita rend, hogy a Kis Szent Teréz plébániát tíz évre át kívánják adni az egyházmegyének. A hívek azonnal aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a döntéshozók vizsgálják felül határozatukat. Ez nem vezetett eredményre. A hívektől akkor úgy értesült a keszthelyi televízió, hogy Pawel atya továbbra is a városban szeretne szolgálni, de szerzetesi fogadalma miatt feltétlen engedelmességgel tartozik feletteseinek.