Visszavonhatja a BAHART a vitorláskikötőkre kiírt pályázatát (frissített: MTI)

“A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) igazgatósága a mai napon kezdeményezi a társaság döntéshozó testületeinél a 11 db vitorlás kikötő üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását” – áll a cég hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményében. A lépést kezdeményező Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő nyilatkozott az MTI-nek.

A közlemény így folytatódik:

“Amennyiben az Igazgatóság döntését a Felügyelő Bizottság is támogatja, úgy a javaslat a Közgyűlés elé kerül, aki a végső döntést hozza majd meg a kérdésben. A többségi tulajdonos Magyar Államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség előzetesen megerősítette, hogy az Igazgatóság döntését a Közgyűlésen támogatni fogja, így a balatoni kikötők üzemeltetése továbbra is a BAHART feladata marad.

A pályázat felfüggesztését Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésre, a térség kormánypárti képviselőinek egyetértésével javasolja az Igazgatóság, mert az újonnan kinevezett vezérigazgató szeretné alaposan felülvizsgálni az országgyűlési képviselő javaslatait. A pályázat felfüggesztése a fejlesztéseket nem befolyásolja, azaz a flotta megújítása, az új hajók beszerzése is folytatódik menetrend szerint, és hamarosan új kompok és személyszállító hajók építésének szerződéskötését jelenthetjük be.”

 
Witzmann Mihály az MTI megkeresésére elmondta, hogy előzetesen már egyeztettek a pályázat visszavonásáról az üdülőrégió kormánypárti képviselői. “Az elmúlt időszakban vitorlázók és önkormányzatok is megkerestek engem és balatoni képviselőtársaimat a vitorláskikötők tervezett bérbeadásával kapcsolatban.”
Hozzátette: a hajózási vállalat hatékony és nyereséges működése épp olyan fontos nekik, mint a térségben élők képviselete és kéréseik tolmácsolása. Ezért kormánypárti képviselőtársaival úgy döntöttek, hogy közös erővel próbálják meg elérni a kikötők üzemeltetésének újragondolását.
Ennek szellemében kezdeményezett tárgyalást a Bahart újonnan kinevezett vezérigazgatójával – mondta. Szóba kerültek a vitroláskikötők üzemeltetése mellett a dolgozói béremelések, a munkahelyi körülmények és az ösztönzési rendszer fejlesztése, az új hajók beszerzése, a jelenlegi flotta felújítása és a 175. jubileumi év tervezett programjai is. Witzmann Mihály hangsúlyozta, hogy – mint fogalmazott – a baloldali ál- és rémhírekkel ellentétben a kikötők eladásáról eddig sem volt szó, csupán a bérbeadás szerepelt a Bahart tervei között. Az új vezérigazgató döntése azonban lehet az is, hogy a társaság módosítja eredeti terveit, a bérbeadás pedig lekerül a napirendről – fogalmazott a politikus.

 

Witzmann Mihály közösségi oldalán ez jelent meg:

‼️Nem adják bérbe a balatoni vitorláskikötőket!
📌 Egyeztetést kezdeményeztem Veigl Gáborral, a BAHART újonnan kinevezett vezérigazgatójával, és kértem, hogy vegyék újra napirendre a kikötők üzemeltetésének pályázatát.
❗️ Vezérigazgató úr arról értesített, hogy szeretné alaposan felülvizsgálni a kérésemet, ezért az igazgatóságnál kezdeményezi az üzemeltetési pályázat visszavonását. Ez azt jelenti, hogy a vitorláskikötők bérbeadására egyelőre nem kerül sor!
📌A baloldali ál- és rémhírekkel ellentétben a kikötők eladásáról eddig sem volt szó, csupán a hatékonyságnövelés érdekében történő bérbeadás szerepelt a Balatoni Hajózási ZRt. elképzelései között, de most ez is lekerült a napirendről.
⛵️Jó szelet!”