Visszatöltötték az elszivárgott vizet a zalakarosi termáltóba

Tavaly májusban tűnt el a víz a zalakarosi mesterséges termáltóból, a víz alatti vezetékrendszer meghibásodása miatt. A helyreállítás elhúzódott, de az MTI korábbi és friss fotóin jól látható a munkák eredménye.

Zalakaros polgármestere korábban a Kanizsa TV Híradójának azt mondta, a helyreállítás azért csak most tavasszal indulhatott el, mert előbb jogi eljárás kezdődött igazságügyi szakértők bevonásával, majd ezt követte a közbeszerzési eljárás, ez pedig mind időigényes folyamat volt.

– Ez egy mesterséges tó, annak a helyreállítása nagyon komoly szakértelmet igényel. A nyertes pályázó mintegy nettó 70 millió forintért vállalta el. Alapvetően négy fő érintett van az egész történetben: a zalakarosi önkormányzat mint mint projekttulajdonos, a fürdő, amely üzemeltette a tavat és igazából a terület gazdája, a Karos Park, amely a növényzetért és a különböző munkálatokért felelt, és volt egy tervezői csapat, amely az egészet elképzelte – közölte tavasszal Zalakaros polgármestere.

Lapértesülések szerint a mesterséges tavat 429 millió forint uniós pénzből hozták létre.

Tűzoltók homokzsákokat pakolnak a zalakarosi termáltó medrébe, amelyből műszaki hiba miatt elfolyt a víz 2018. május 9-én. (MTI Fotó: Varga György)
A zalakarosi termáltó medre, amelyből műszaki hiba miatt elfolyt a víz 2018. május 9-én (MTI Fotó: Varga György)
(Fotó: Varga György/MTI)
(Fotó: Varga György/MTI)
(Fotó: Varga György/MTI)