Visszatért a Balatoni Kör élére Laposa Bence (24.hu)

Ismét Laposa Bence a Balatoni Kör elnöke, miután Szilágyi Lajos lemondott a posztról – tudta meg a 24.hu. Szilágyi – akinek mandátuma három évre szólt – megerősítette, hogy egészségügyi okokból döntött a lemondás mellett.

Szilágyit tavaly év elején választották meg a balatoni vendéglátósok érdekvédelmi szervezetének élére azt követően, hogy Laposa 2021 januárjában felajánlotta lemondását. Az egyesületben a turisztikai pénzek kiosztása okozott feszültséget. Korábban a portál megírta,  hogy a balatoni vendéglátóhelyek közül Laposa érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ), miközben ő a szervezet egyik tanácsadója. A borász két érdekeltségével is a legnagyobb, 71,5 millió forintos támogatást nyerte el.

Laposa Bence később a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy nem érzi jogosnak a kritikákat, mert szerinte senki elől nem vették el a lehetőséget. Elismerte, hogy nagy összegről van szó, de szerinte aki ismeri őket, húszéves tevékenységüket, az látja, hogy a támogatások mire mennek el, milyen hasznosulással. A borász azzal is érvelt, hogy mindig minden forinttal el tudtak számolni, és soha nem a magánvagyon halmozása volt a céljuk.

Laposa Bence elmondta, hogy Szilágyi Lajos felkérésére vállalta el ismét a feladatot.

„Lajos egyfajta iránymutatást adott, három jelöltet mondott az elnökségen belül, az egyik én voltam. A másik két jelölt nem vállalta el a megbízást”

– nyilatkozta a borász-étteremtulajdonos. Laposa Bencét végül 19 igen és két tartózkodás mellett választották elnöknek a tagok.

Nagyjából két héttel ezelőtt választottak meg a tagok. Az elmúlt másfél hónap nagyon nehéz volt a belső és külső kommunikáció tekintetében. Szerettük volna az egyesület működőképességét is fenntartani, nem akartuk, hogy erről szóljanak a hírek. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy tervezett, hanem egy kényszerű változás volt

– tette hozzá Laposa Bence.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy próbálnak támogatást nyújtani az egyesület tagjainak, ősszel indítanak egy kampányt, amivel az egész évben nyitva tartó balatoni helyeket propagálják majd. A szlogen a „Ne maradj otthon” lesz, vagyis arra próbálják ösztönözni az embereket, hogy ha tehetik, akkor menjenek el és támogassák fogyasztásukkal a nem csak a főszezonban nyitva tartó helyeket.