Virtuális térbe költözött a kultúra Keszthelyen (zaol.hu)

Most, amikor kultúrával és művészettel személyesen nem találkozhat a közönség, a virtuális világba hívja az érdeklődőket a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Balaton Színház. Az intézmény közösségi oldalán jelenítenek meg tartalmakat. Vannak olyanok, melyeket máshonnan vesznek át, mint például a színházi és koncertajánlók. A kínálat nagy része azonban saját készítésű írás és videó.

Könyveket, filmeket ajánlunk a követőinknek. Virtuális maszkabál néven farsangi jelmezversenyt hirdettünk, melyre fotókat várunk. Vannak tartalmaink, melyek az intézmény munkáját mutatják be. Ezek közé tartoznak a kulturális pillanatképek, a múltidézés és a kulisszatitkok, hiszen a közönség számára kevésbé ismert részeket is megmutatjuk. Megpróbálunk minden kulturális területen online produktumot kínálni.

– mondta el a zaol.hu-nak Osvald Bálint, a Balaton Színház vezetője.

Színházi előadást – akármennyire is szeretnének – nem tudnak megvalósítani és közvetíteni, de két Filharmónia-koncertet és saját szervezésű koncerteket is terveznek. Folytatják az online kiállítássorozatukat és megemlékeznek a jeles napokról. Stíluspercekkel, egészségpercekkel várják a közönséget és tornasorozatuk is van.

Az online művészetközvetítés a kulturális intézmény számára is nagyrészt új fel­adat, éppen úgy, mint a közönségnek. Bár örömmel fogadják az érdeklődők a tartalmakat, azért mindenki azt várja, hogy mihamarabb megnyithassa kapuit a színház és személyesen lehessen részt venni programokon.