Villanyautós találkozót tartanak Balatonfüreden (balatonfured.hu)

A szeptember 18-ra, szombatra tervezett IV. Balatoni Villanyautós Találkozó célja az elektromobilitás iránt érdeklődő, valamint a tisztán elektromos gépkocsit használók összehozása, eszmecseréje. Az aktuális újdonságokat, érdekességeket, egyedi fejlesztéseket is megismerhetik az érdeklődők. A találkozóra azonban nem csak az elektromos gépkocsit használókat, de az elektromobilitás iránt még csak érdeklődőket is várják. A hangulatos baráti, családi eseményen lehetőség nyílik a tapasztalatok megbeszélésére.

Az európai autóspiacon tisztán látszik, hogy a gyártók elkötelezték magukat a villanyautó-gyártás mellett, a hagyományos benzinmotorok ideje lejár. Már nem az a kérdés, hogy az autóvezetők áttérnek-e az elektromos autókra, hanem az, mikor veszik meg az első elektromos meghajtású kocsijukat. Kérdés viszont van bőven. A tájékozódásban segít a Balatonfüreden rendezendő villanyautós találkozó – írja a balatonfured.hu.

Itt lesznek az elektromos töltőállomások üzemeltetői, a töltőberendezések gyártói, forgalmazói, akik az egyik sarkalatos pontnak számító autótöltéssel kapcsolatban igyekeznek a kérdésekre választ adni. A villanyautó vásárlást fontolgatók megismerhetik a támogatási lehetőségeket, a katasztrófavédelem pedig az elektromos gépkocsikkal kapcsolatos tapasztalatokról, a járművek biztonságáról ad tájékoztatást.

A találkozó zárásaként 16.00 órakor Balatonfüredről egy villanyautó felvonulás is indul. A találkozó elektromos ellátását a helyszínen környezettudatosan állítják elő, bemutató jelleggel.