Világranglista-pontokért küzdenek Almádiban (veol.hu)

Idén is rangos teniszversenyt szervez Balatonalmádi, ahol a tavalyi megmérettetés csak a kezdete volt egy sportági hagyomány kialakításának. A Balatonalmádi Open ITF Hungary F1 Futures elnevezésű viadalt a nemzetközi és a magyar szövetség, valamint a házigazda Balatonalmádi Tenisz Klub 1925 SE szervezi. A verseny május 19-én kezdődik, a mérkőzések megtekintése ingyenes.

 

A 2017-es nyitány után idén is otthont ad a rangos nemzetközi teniszversenynek a Balaton-parti település.

– Egyesületünk másodszor rendez ilyen nemzetközi szintű világranglistapont-szerző, férfi teniszversenyt. Nagy öröm és egyben óriási kihívás is, hogy fogadhatjuk országunk és a világ top játékosait. A teniszt kedvelők számára egy egyedülálló alkalom arra, hogy testközelből lássák és élvezzék az ATP-pontokért küzdő kedvenceiket. A torna a Nemzetközi Tenisz Szövetség ITF Men’s Circuit elnevezésű sorozatának része, ami egy világkörüli versenysorozat, az ATP-tornák belépőjének tekinthető. Ezért jellemzően fiatal, feltörekvő profi játékosok vesznek részt rajta és szerezhetnek világranglista-pontokat – mondta el a veol.hu-nak Dudás Zsolt, a balatonalmádi klub elnöke. Hangsúlyozta: a céljuk az, hogy hosszú évekre vonzó helyszínt biztosítsanak Balatonalmádiban az ITF-versenyeknek, ezzel hagyományt teremtsenek a nagy teniszmúlttal rendelkező városban, és kilépjenek a teniszvilág porondjára. Szeretnének ezen túl élményt szerezni a sport- és teniszbarátoknak.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a balatonalmádi Szent Erzsébet ligetbe, a mérkőzések látogatása ingyenes.

A verseny május 19-én, szombaton kezdődik, a selejtezők hétfőig tartanak. Az egyéni és páros viadal első fordulóját jövő héten kedden rendezik. A páros döntő május 25-én, az egyes finálé egy nappal később lesz.

A győztes 18 világranglistaponthoz jut, a torna összdíjazása 15 ezer dollár.