Világörökségi várományos területen épülnek luxuslakások Balatonfüreden (magyarepitok.hu)

Harmincöt, prémium minőségű lakást épít fel az OLLA Group Balatonfüreden. A két részből álló, modern Tagore Residence épületegyüttese UNESCO Világörökség várományos területen, a reformkori városrész peremén helyezkedik el.

A balatoni panorámával rendelkező apartmanok loggiás kialakításúak, megközelítésük egy függőfolyosóról történik. Az ingatlanok palettája rendkívül széles: az egyszobás garzontól kezdve a kétszintes, galériás penthouse-ig minden típust felölel. Az épület letisztult, visszafogott anyaghasználatával tiszteletben tartja környezetének épített örökségét.

A földszinti előcsarnokból privát wellness részleg és fitneszterem nyílik. A wellness részlegben finn, infra- és bioszaunák, 6 személyes jakuzzi, merülő medence és pihenőágyak állnak majd a lakók rendelkezésére. A kültéri medencét rendezett díszkert veszi körül. Bár a ház nem előregyártott szerkezetű, a beépítésre kerülő lépcsőket a Leier Hungária Kft. szállítja az építkezésre.

 

A projekt tervezői között nincs 30 évesnél idősebb

Az épület tervezője, az Olla Group cégcsoporthoz szorosan kapcsolódó ZIP Architects építésziroda 2017 tavaszán indult el a győri Rakpart22 társasház tervezésével. Az akkor még csak 4 főt számláló, friss diplomás építészek alkotta csapatnak ez volt az első önálló tervezési munkája – mondta el Ruppert András, a ZIP Architects ügyvezetője.

(Fotók: magyarepitok.hu)

 

Az azóta eltelt két év alatt immár tízfősre bővült társaság – melyben majdnem mindenki a húszas éveiben jár – társasház tervezési munkái mellett a Győri Nemzeti Színház megújítására kiírt tervpályázaton első helyezést ért el. Hazai és nemzetközi versenyeken rendre megmérettetik magukat, közülük az Izlandra tervezett sarkifény megfigyelő állomás anyaga a 2019-es Építészeti Nemzeti Szalon keretei közt kiállításra kerül a Műcsarnokban. A kreativitáson, logikán és művészi érzéken túl az iroda nagy hangsúlyt fektet a modern technológiák alkalmazására írja a magyarepitok.hu.