Világhírű vendégváró és sportos idegenvezető (Magyar Idők)

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó, Nagy László is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország rád vár kampányához. A kiváló jobbátlövő Szegeden nőtt fel; akkor ritkán fordult meg a Balatonnál, de az élet úgy hozta, mostanában ezt a környéket mutatja be a csapattársainak vagy a külföldről érkező barátainak. Gyorsan tegyük hozzá: ezt is!

Nagyon szívesen mondtam igent a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérésére. Tizenkét éven keresztül Barcelonában éltem, talán ennek is betudható, hogy még nem láttam mindent az ország természeti értékeiből. Pedig rengeteg látványos, szép helyben gazdag a mi környezetünk. Jártam néhány országban a világban, láttam csodálatos helyeket, de mindenkit arra biztatok: nem feltétlenül kell elmenni külföldre, ha az ember szépet szeretne látni! – mondta a Magyar Időknek a Telekom Veszprém kézi­labdacsapatának játékosa, a kétszeres olimpiai negyedik helyezett jobbátlövő.

Nagy László a balatoni régiót népszerűsíti a Magyarország rád vár kampányban. A klasszis kézilabdázó szerint azért eshetett rá a választás, mert hitelesen képviseli a sportot, a munkáját, valamint veszprémi játékosként a Balatont és környékét. – Szegeden nőttem fel, gyerekként nem sokat láttam a Balatonból, szóval van mit bepótolnunk. Amióta Veszprémben kézilabdázom, egyre jobban megismertem a környéket – mondta a sportoló, hozzátéve, a balatonfüredi Tagore sétányt és a csodaszép partszakaszt mindenkinek javasolja, s erre felhívja a külföldi csapattársai figyelmét is.

Nagy László szeret vitorlázni a Balatonon. – A tó közepéről csodálatos a kilátás, nem beszélve arról, hogy a Balatonon élvezhetjük a szmog- és zajmentes környezetet. A spanyol és a skandináv barátaimnak mindig megmutatom a Balatont és persze Budapestet is – áradozott a veszprémi csapatkapitány.

A főváros szépsége, gazdagsága lenyűgözi Nagy Lászlót. – A hangulatos termálfürdőkbe mindig eljárunk a külföldi barátaimmal, ha Magyarországra látogatnak. Nyáron csodaszép látványt nyújtanak a kivilágított Duna-hidak, hatalmas élmény a budai Vár és a Parlament. Ne felejtsük el a belvárost, amely kivilágítva még vonzóbbá teszi a fővárost – sorolta a kiváló sportoló, aki nem titkolja, hogy Budapest rejtett kincseit még nem volt ideje feltérképezni, de nem esne kétségbe, ha egy barátját kellene körbekalauzolnia a fővárosban.

– Most éppen a Vár előtt ücsörgök, nehéz szavakba önteni a kilátást, egyszerűen csodálatos itt lenni. Ha egy külföldi ismerősöm arra kérne, hogy mutassam meg neki Budapest vagy akár a Balaton kevésbé ismert nevezetességeit, biztos, hogy nem jönnék zavarba. Alaposan utánajárnék, és tudnék olyat mutatni a látogatóknak, ami életre szóló élményt jelent nekik – fogalmazott a Telekom Veszprém csapatkapitánya.

A Magyarország rád vár kampány június közepétől az őszbe nyúlóan mutatja be hazánk kivételes látnivalóit. A részletekről, illetve a látnivalókról bővebben a Fedezdfel.itthon.hu honlapon kaphatnak további információt az érdeklődők.