Világbajnokságot nyert a Happiness tánccsoport (siofok.hu)

Nyolc világbajnoki címet, négy 2. helyezést, három 3. helyezést, egy 4. és egy 5. helyezést, valamint különdíjat ért el a siófoki Happiness Tánc Sport Egyesület a milánói táncvilágbajnokságon. 

A siófoki Happiness TSE táncosai idén tavasszal háromfordulós versenysorozatra neveztek be, melynek első két lépcsőfoka, a budapesti Országos Bajnokság, és a horvátországi Európa Bajnokság után októberben kijutottak az első világbajnokságukra, az olaszországi Milánóban megrendezett World Dance Talents Cup-ra.

– Mind a 17 koreográfiát sikerült végigvinnünk egészen a Világbajnokságig, melyen a legfiatalabb induló versenyzőnk 9 éves, a legidősebb 20 volt. A legtöbb koreográfia latin-amerikai stílusú, ezeken túl két open, és egy moderntánc koreográfiával is indultunk. A nemzetközi zsűri nagyon fair módon pontozott, és fantasztikus helyezéseket sikerült elérnünk. Táncosainkkal tavaly szeptemberben kezdtük el a felkészülést, és mindhárom versenyre ugyanazokat a koreográfiákat kellett vinnünk – idézi a siofok.hu  Hetei Fruzsinát és Lóránth Évát, a Happiness TSE vezetőit, koreográfusait.

A VB-n részt vett táncosok: Csáki Lara, Hegyi Panna, Szafkó Panna, Házas Panna, Perjési Milán, Belényesi Vivien, Csapó Virág, Hutvágner Sára, Kovács Viktória, Sávai Alexandra, Perjési Patrik, Frank Rebeka, Major Fanni, Kranauer Klaudia, Fazekas Alexandra, Gergő Sára, Major Dorina, Buza Kinga, Szabó Eszter, Szentes Judit, Fazekas Evelin, Balázs Liliána.

Az új versenyszezon jövő tavasszal indul, amikor ismét Európa Bajnokságot, és egy Világbajnokságot céloz meg a Happiness.