Világbajnokság Balatonfüreden – Zsúfolásig telt lelátók (balatonfured.hu – fotókkal)

Elkezdődtek a vizes világbajnokság nyíltvízi versenyei Balatonfüreden. A Tagore sétány előtti vízfelületre épített ideiglenes lelátók zsúfolásig megteltek az első versenynapon. A parton minden este koncertek, borbemutatók – írja a balatonfured.hu.

A mólón rendezték még a vizes világbajnokság füredi megnyitóját. Julio C. Maglione, a FINA elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: Balatonfürednél jobb helyszínt nem is találhattak volna a nyíltvízi úszószámok lebonyolítására.

-“Füred már többször is bizonyított. Most minden adott, hogy egy látványos sportfesztivált rendezzünk kétezer sportoló részvételével” – fogalmazott az elnök.

“- 2014-óta rendezünk nemzetközi úszóversenyeket, rengeteget készültünk a világbajnokságra, de tapasztalatból soha nem elég. Folyamatosan tanuljuk, mi minden kell egy sportesemény megrendezéséhez. Büszkék vagyunk rá, hogy Balatonfüred neve összefonódott a nyíltvízi úszással” – vélekedett Bóka István, Balatonfüred polgármestere.”

A megnyitón 154 modell mutatta be Zoób Kati divattervező ruháit, amelyeket az elmúlt 200 év fontosabb divattörténeti epizódjai inspiráltak. A letisztult, légies szépségű, modern ruhakollekció, amelynek darabjai az idén 192 éves Anna-bált is megidézték, különleges látvány volt.

Zsúfolásig teltek a Tagore sétány előtti vízfelületre kihelyezett lelátók, többen, akik már nem tudtak bejutni a rendezvényre, a sétányon elhelyezett kerítésnél nézelődtek. A jegypénztárnál sorban állás volt, sokan kíváncsiak a következő napok versenyszámaira is. (1500 forintért kaphatók belépők.) Megtelt a sétány és a Vitorlás tér is.

A világbajnokság kezdetére elkészültek a tervezett városi fejlesztések, a Zákonyi utcában lévő frissen átadott mélygarázsban a hétvégén még ingyenes a parkolás.

(FOTÓK: balatonfured.hu)