Vigyázunk rád a Balatonon (orientpress.hu)

Lakossági és turisztikai tájékoztató funkciót betöltő kiadvány jelenik meg a tervek szerint a nyári fürdőszezonra a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság közös munkája eredményeképpen. A zsebkönyv Veszprém, Somogy és Zala megye területén kerül majd terjesztésre, hogy a biztonságos balatoni időtöltést segítse elő. Az alapötlet szerint a Balaton partjára érkező bel- és külföldi turistáknak, valamint a helyi lakosság számára kívánnak segítséget nyújtani a biztonságos időtöltéshez.

Takács Szabolcs, a Veszprém megyei kormánymegbízott a zsebkönyv kiadásának ötletéről és funkciójáról a Rádió Orientnek azt mondta, hogy a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság állította össze a legfontosabb biztonsági tudnivalókat tartalmazó anyagot, amit aztán Somogy és Zala megye szakemberei is véleményeztek, majd a katasztrófavédelem is jóváhagyott. A Belügyminisztérium is üdvözölte az ötletet ‒ mondta a kormánymegbízott, így elkezdődhetett a kiadvány előkészítése, hogy azt a nyárra már kézbe is vehessék a Balaton partjára látogatók.

A “Vigyázunk Rád a Balatonon!” címet viselő kiadvány rövid, tömör formában tartalmazza majd a legfontosabb tudnivalókat: tippeket kaphatnak az olvasók a közbiztonságról, a szálláshelyeket és idegenforgalmat érintő kérdéseket illetően is tájékozódhatnak majd az olvasók, valamint a füzet érinti majd a fürdőzéssel kapcsolatban felmerülő veszélyeket is, például az egyes partszakaszok mélyüléséről is olvashatunk majd adatokat. Szó esik benne továbbá a tűzgyújtási szabályok, illetve a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos biztonsági előírásokról is. A Balaton turisztikai látnivalóin túl megtalálhatóak lesznek benne a legfontosabb telefonszámok is.

A kiadvány a magyar mellett német és angol nyelven lesz elérhető , első körben 10 000 példányban kerül majd a turisztikai információs irodák, kormányhivatalok, önkormányzatok, kulturális rendezvények kapcsolattartói polcaira a zsebkönyv.