Viadukt, uszoda épül, és megújul a színház Veszprémben (veol.hu)

Elkészült az új veszprémi völgyhíd terve, amit a városi tervtanács tavaly decemberben támogatott. A mintegy 350 méter fesztávú, a Dózsavárost a Jutasi úti lakóteleppel összekötő viadukt 2023-ra épülhet meg. Megújul a Petőfi Színház: a kiviteli tervek elkészülése után írják ki a közbeszerzési eljárást. Folyamatban van a városi sportuszoda építése is – írja a veol.hu. Veszprém város fejlesztéseiről Brányi Mária alpolgármester tartott előadást egy helyi klubban a napokban.


Az alpolgármester felidézte, a 2014-ben kezdődött európai uniós fejlesztési ciklusban mintegy 11,5 milliárd forint forrás felhasználására kapott lehetőséget Veszprém, amelyet főként gazdaságfejlesztési célokra, a nevelési és oktatási intézmények korszerűsítésére, valamint energetikai fejlesztésekre fordítottak.

Brányi Mária elmondta, idén befejeződhet az északi iparterület megújítása a Pápai és a Kistó utca felújításával, és elkezdődik a 8-as út felújítása a litéri elágazótól: a következő években az útgyűrű három csomópontja újul meg. A színházkert és az Erzsébet-liget felújítását célzó Zöld város program előkészítése idén lezárulhat, jövőre pedig elkezdődhet a megvalósítása. Energetikai felújítást hajtanak végre az Aprófalvi és a Módszertani bölcsődében, valamint a Völgyikút idősek otthonban. Az alpolgármester hozzátette, az év második felére befejeződik az Egry úti óvoda újjáépítése, és még idén megkezdődhet a várlift építése.

Brányi Mária részletesen beszélt a Modern városok programban (Mvp) megvalósult és a jövőben létrejövő veszprémi beruházásokról is. Emlékeztetett, Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök 2015-ben állapodott meg a mintegy 50-70 milliárd forint értékű fejlesztési csomagról. Ennek keretében készülhet el az új veszprémi völgyhíd, újulhat meg a Petőfi Színház, és épülhet meg a városi sportuszoda, amelynek létrejötte évtizedes igényt elégít ki az alpolgármester szerint. Szintén az Mvp révén hajtják végre a zeneiskola belső felújítását, és alakítják ki az új tornászgyakorlót a stadionnál.