Vezetőcsere: Tolnából kap új rendőrfőkapitányt Somogy(sonline.hu)

Új rendőrfőkapitánya lesz Somogynak: az ősszel távozik posztjáról Piros Attila dandártábornok, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, tudta meg a Somogyi Hírlap.

Az újság értesülései szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot vezeti majd, ahol a határvédelem szervezésében kap új feladatokat. A hírek szerint Molnár Gábor rendőr ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, bűnügyi igazgató váltja Piros Attilát a somogyi főkapitányi székben.
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette a lapértesülést azzal, hogy október 30-án vagy 31-én sajtónyilvánosan is bejelentik majd a változást.
Piros Attila 2012 őszétől töltötte be a főkapitányi tisztséget Somogyban, előtte az ORFK hivatalvezetője volt, korábban pedig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára. Piros Attilát sokan szigorú átszervezőként tartották számon a megyében, vezetése alatt jelentősen javultak a mutatók. Míg 2012-ben 18724 bűncselekményt regisztráltak Somogyban, 2016-ban mindössze 7068-at.