Több Veszprém megyei helyszínen épülhet újabb hulladékkezelő (napi.hu)

Zalahalápon, Balatonfüreden, Pápán, Veszprémben, Ajkán és Zircen építhet hulladékkezelő művet a Mészáros és Mészáros Kft., nettó 2 milliárd 751 millió forintért. Rövid időn belül ez a második ilyen elnyert projektje a cégnek – írja a napi.hu.


A nyílt közbeszerzési eljárás eredményét a két ajánlatkérő, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projektet az európai  uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza. Minden érintett településen hasonló a feladat, például az infrastruktúra kiépítése, tároló térbeton készítés, hídmérleg, vagy éppen automata bálázó felszerelése.

A nyertessel január 24-én írták alá a szerződést az ajánlatkérők. Indult még a tenderen a Bazaltech Kft. és a Swietelskí Magyarország Kft. Január végén jelent meg közlemény arról, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. Karcagon és Tiszafüreden is hulladékkezelő művet építhet, nettó 3 milliárd 390 millió forintért – a napi.hu híradása szerint.