Veszprém megyéből 8 osztályt is díjaztak „Az én kertem” c. rajz- és videópályázaton

12 általános iskola 14 osztályából összesen 46 pályázat érkezett be a Folly Égig Érő Tanterem Alapítványának „Az én kertem” címmel meghirdetett környezettudatosságot ösztönző rajz- és videópályázatára.

Galamboki Általános Iskola – Szűcs Ádám 5. oszt. – forrás: Folly

Veszprém megyéből a várpalotai Nepomuki Szent János Általános Iskola 1. osztályát, a Pápakovácsin található Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 1. osztályát, a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézmény 5. osztályát, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 4. A és B osztályát, a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskola 2. osztályát, valamint a Révfülöpi Általános Iskola 1. és 2. osztályát díjazták.

A pályaművek egytől egyig értékes, szép alkotások, a pályázó osztályok és tanulók különböző szemszögből jelenítették meg, mit jelent számukra a környezettudatosság, mit tudnak tenni környezetük védelme érdekében. A Folly Arborétum és Borászat környezetvédelmet, környezettudatosságot ösztönző pályázatára Veszprém, Zala és Somogy megyei általános iskolák osztályai nevezhettek két kategóriában. Veszprém megyéből több osztályt is díjazott a zsűri: a várpalotai Nepomuki Szent János Általános Iskola 1. osztálya 2. helyezést ért el, a Pápakovácsin található Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 1. osztálya 3. helyezett lett az I. kategóriában, a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézmény 5. osztálya pedig 2. helyezést ért el a II. kategóriában. A nyertes osztályok osztálykirándulás keretében ellátogathatnak az idén 117 éves, öthektáros Follyba, részt vehetnek a „Természetismeret óra a természetben” c. programon, és megkóstolhatják a Folly háziszörpjeit is.

Tekintettel a beérkezett alkotásokra, a pályázó gyermekek és pedagógusaik lelkes és igényes munkájára, a zsűri úgy döntött, hogy a három-három nyertes mellett a pályázaton induló többi osztálynak és két kísérőtanáruknak is felajánl egy-egy csoportos belépőjegyet az arborétumba. Ezzel lehetőséggel a megyében a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 4. A és B osztálya, a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskola 2. osztálya, valamint a Révfülöpi Általános Iskola 1. és 2. osztálya élhet majd.