Veszprém megye települései is egyre több látogatót vonzanak (veol.hu)

Országszerte élénk fellendülés tapasztalható a turizmus terén az elmúlt időszakban. A statisztikák azt mutatják, hogy az év első kilenc hónapjában a korábbinál többen érkeztek az Egyesült Államokból és Romániából, valamint több mint egy éve folyamatosan bővül az orosz vendégéjszakák száma is.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a januártól szeptemberig tartó időszakban Magyarországon a kereskedelmi szálláshelyek 5,2 százalékkal több, összesen 9,8 millió vendéget, illetve 3,9 százalékkal több, 24,6 milliót meghaladó vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. A külföldiek 2,7 (12,1 millió), míg a belföldi vendégek 5,1 százalékkal több (12,5 millió) éjszakát töltöttek el az említett szálláshelyeken, amiknek a bruttó árbevétele 9,4 százalékkal emelkedett, ezen belül a szállásdíjbevétel 7,9 százalékkal nőtt, és meghaladta a 232 milliárd forintot.

A KSH mutatóira reagálva a Magyar Turisztikai Ügynökség a Világgazdaságnak kifejtette: a belföldi vendégforgalom kiemelkedő bővülése azt mutatja, hogy a magyar családoknak egyre több pénzük jut a szabadidő tartalmas eltöltésére, és mi magyarok egyre szívesebben járjuk be és ismerjük meg hazánkat. A külföldiek által generált adatok nyomán megállapítható, hogy az év első kilenc hónapjában kiemelkedő volt az Egyesült Államokból és a Romániából érkező vendégforgalom bővülése, de több mint egy éve folyamatosan bővül az orosz vendégéjszakák száma is.

A teljes írás itt olvasható el.