Veszprém felett az ég – Asztrofotó kiállítás és konferencia a Magyar Fotográfia Napja alkalmából (asztrotaj.hu)

Asztrofotó kiállítást és konferenciát rendeznek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében a Magyar Fotográfia Napja alkalmából, augusztus 26-án az Agóra Veszprém Kulturális központban.

A konferencia tematikájában történeti, természetfotó, asztrotájkép és asztrofotó kerül bemutatásra, míg a kiállítás témája Veszprém városának építészeti és csillagászati relációjú prezentálása.

A tervezett programban Ladányi Tamás „Veszprém felett az ég”, Novák László „Szenvedélyem a madárfotózás avagy a kék vércsék nyomában”, Fényes Lóránd „Mély-ég fotózás a Balaton partjától Afrikáig” és Mátyus Károly „Veszprém fotótörténeti vonatkozásai” címmel tart előadást, miközben az érdeklődők műhelyfoglalkozások keretében próbálhatják ki a legújabb kamerákat, objektíveket. A projekt össze kívánja kötni a professzionális és művészi fotográfusokat az iskolákkal, fotográfia iránt érdeklődőkkel, nagyközönséggel. A kiállítás augusztus 22-e és szeptember 6-a között látogatható. Időtartama alatt lehetőség nyílik tárlatvezetések formájában a képek szakszerű megtekintésére és értelmezésére.

További információ a itt található.