Versenyrekorddal ért véget a balatoni nemzetközi pontyfogó kupa (likebalaton.hu)

Két órával a verseny zárása előtt fogták meg a VI. International Balaton Carp Cup (IBCC) rekordhalát. A balatonboglári Platán strandon egy 28,95 kg-os tükröst akasztott horogra október 28-án reggel a szlovák JET FISH nevű csapat. Tihanyban, a délutáni eredményhirdetésen átadták a fődíjakat.

Eredményesen zárult az október 22. és 28. között megrendezett IBCC nemzetközi pontyfogó kupa, melynek eredeti időpontját áprilisban hirdették meg a szervezők, de a járványügyi helyzet miatt kénytelenek voltak őszre halasztani. 21 nemzet több mint 200 csapattal képviseltette magát a balatoni versenyen, melynek lényege, hogy 140 óra alatt, éjjel-nappal horgászva minél több gyönyörű pontyot fogjanak ki a vízből, majd a mérlegelés után engedjenek vissza. A teljes Balatont körbeülték a csapatok, akiknek horgászhelyét úgy sorsolták ki a verseny kezdetén – tudósít a likebalaton.hu.

Balaton alacsony vízállása miatt a szervezők idén 100 méterre megnövelték a behúzás lehetőségét, tehát az északi parton 450 méterre, a délin pedig 550 méterre lehetett behúzni.
Az a csapat nyert, amelyik a versenyidő alatt a legnagyobb tömegben fogott 5 kilogrammnál nagyobb méretű pontyokat, emellett külön díjazták a szektorok első 3 helyezettjét, a verseny legnagyobb pontyának kifogóját, és azokat a csapatokat is, akik az általuk kifogott 5 legnagyobb hal versenyében az élen végeztek.

Hatalmas volt az izgalom, folyamatosan változott a tabella, és sokan abban reménykedtek, hogy megdöntik az IBCC történetének eddigi rekord fogását. A 2017-ben Fonyódon kifogott rekordponty 26,05 kg-ot nyomott, amit idén többen is túlszárnyaltak, végül a szerda reggeli 8 órai versenyzárás előtt a szlovák JET FISH nevű csapat partra emelt egy 28,95 kg-os tükröst Balatonbogláron.