Versengtek a campusok az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján (tvkeszthely.hu)

Nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára. Ennek jegyében szervezik meg tavaly óta az UNESCO által életre hívott programhoz csatlakozva az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját hazánkban is. Ebben az évben a Pannon Egyetem campusai, köztük a Georgikon is csatlakozott a kezdeményezéshez. Több versenyszámban meg is mérkőztek egymással az egyes karok.

A keszthelytv.hu híradása szerint számos sportágban mérhették össze tudásukat a diákok. Keszthelyen, Veszprémben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen is egy órája volt a résztvevőknek, hogy minél több távot teljesítsenek.

„Különböző sportágakat szervezünk még ezen kívül. sajnos idén a rossz idő miatt beszorultunk; a lovaglás, az íjászat, a streetball, a kispályás foci, illetve a lábtenisz, tenisz elmarad kinn, viszont itt benn azért tollaslabdára, asztaliteniszre, kis dartsra van még mellette lehetőség. Egy tanár-diák focimeccset rendezünk hat órától, majd egy kidobó játék, tűzharc csapatverseny zárja a ma esti sportnapunkat.” – mondta a Keszthelyi TV-nek Pintér Ákos, megbízott tanszékvezető.

Az UNESCO által elindított Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. 14 órától rektori szünet tette lehetővé, hogy minél többen részt tudjanak venni a programon. A Georgikonon két fél év kötelező testnevelés van a hallgatóknak. A karon igyekeznek motiválni a fiatalokat, számos lehetőséget biztosítanak. Egy helyben végzett kutatás szerint az első évesek mintegy egyharmada nem sportol rendszeresen.