Vérnyomást is mérnek a füredi szállodában

A balatonfüredi Hotel Aura több vérnyomásmérőt is elérhetővé tett a vendégei számára, akik a játékos, de komoly figyelemfelhívó akcióban szívesen vesznek részt – a tapasztalatok szerint. A Magyar Kardiológusok Társasága Tudományos Bizottsága a napokban nyilatkozott arról, hogy a magyarok különösen veszélyeztetettek, ha szív- és érrendszeri betegségekről van szó. Ennek egyik oka, hogy a hazai lakosság többsége hajlamos a pihenést háttérbe sorolni bokros teendőivel szemben – áll a hotel közleményében.

A szakmai szervezet állításait megerősíti az a Syracuse-i Egyetemen végzett kutatás, amely szerint minél többet megyünk nyaralni, annál inkább csökkennek a szív- és érrendszeri betegségek kockázatai. Egyes kutatások évente minimum három hét pihenést javasolnak. Ha legalább ennyit pihenünk, utazunk, akkor 37 százalékkal csökkenhet  a korai halálozás kockázata – derül Helsinki Egyetem Orvostudományi Tanszékének korábbi kutatásából. A balatonfüredi szálloda most ezekre a kutatási tényekre szeretné felhívni a figyelmet.

Varga László, a Hotel Aura vezetője szerint az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatják, hogy a játékos, de komoly figyelemfelhívó akcióban szívesen vesznek részt az emberek, főként úgy, hogy a szálloda mindent megtesz azért, hogy valóban nyugodt környezetben pihenhessenek a vendégek. A szállodában olyan alkoholmentes koktélok is kaphatók, amelyek antioxidánsban gazdagok és segítenek megkötni a szervezetből a szabad gyököket, melyek gyakorta a szív- és érrendszeri megbetegedésekben is szerepet játszanak. Hasonló filozófia mentén állították össze a konyhában készülő ételek sorrendjét is. Az étlapon például gyakorta szerepel a “koleszteringyilkos”: avokádó, amelynek rendszeres fogyasztása révén 17 százalékkal csökkenthető a vér összkoleszterin szintje. Ugyanakkor sok szívbarát zöldséget, brokkolit és a spenótot is használnak az ételek elkészítéséhez.