Véletlenül sült el a fegyver, egy megmaradt lőszer végzett a somogyi vadásszal (Index/ RTL Híradó)

Egy 52 éves vadásszal a vadásztársa végzett véletlenül. Az elkövető rendőr, így katonai büntetőeljárás van folyamatban a Somogy megyei tragédia ügyében.

Mint arról az MTI beszámolt, halálos kimenetelű baleset történt hétfő este egy vadászaton a Somogy megyei Szólád térségében, a baleset okozója a rendőrség állományába tartozik, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást az ügyben. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik a nyomozás az ügyben, az eljárást a főügyészség kaposvári regionális osztálya folytatja le.

Az RTL Híradó most úgy értesült, hogy a vadászok már végeztek, éppen induláshoz készülődtek, egyikük a puska kitárazása közben véletlenül elsütötte a fegyverét, amelyben egy lőszer maradt. Az áldozat a Kőröshegyi Völgyhíd Vadásztársaság alkalmazottja volt, és noha a szervezettől nem kívántak nyilatkozni a hírműsornak, az elnök annyit elárult: az eset már csak azért is megrendítő, mert tudomása szerint az áldozat és az elkövető rendőr barátok voltak. Az RTL információi szerint a rendőr sokkos állapotban van – írja az index.hu.