Véget ért a Hévíz-Balaton Airport idei chartergép-szezonja (turizmus.com)

A pandémia miatt elrendelt utazási korlátozások miatt rövid volt a Hévíz-Balaton Airport idei chartergép-szezonja. Az első járat a német Sundar légitársaság gépe erfurti utasokkal augusztus 25-én landolt a sármelléki repülőtéren.

Október 6-án az idei ötödik, és egyben utolsó járat drezdai utasokat hozott hévízi gyógyüdülésre, és Debrecen érintésével még az nap visszarepült Németországba – közölte a turizmus.com érdeklődésére a Hévíz-Balaton Airport ügyvezető igazgatójától.

Az október 6-án érkezett fürdővendégek előreláthatóan autóbusszal térnek vissza hazájukba, utazási irodájuk gyakorlatában ugyanis ez már megszokott – tette hozzá Benkő Attila.

Két éve 9123 utasa volt a nyugat-balatoni légikikötőnek, a múlt év nyarán szerény volt a kereskedelmi célú chartergépforgalom, idén az öt géppel összesen 515-en érkeztek Sármelllékre. A reptérvezetés abban bízik, hogy jövőre már az év elejétől, folyamatosan fogadhatnak vendégeket Németországból vagy más országokból is.

Emellett folytatódik a repülőtér több mint négymilliárd forintos infrastrukturális fejlesztése, ezzel együtt pedig a volt orosz reptéri területek rehabilitációja is.