Vasdarabokat és térköveket rakott ki egy autómentős az M7-es autópályára (Zaol.hu)

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt komoly baleset az M7-es autópályán, amikor a Zaol.hu egyik keszthelyi olvasója defektet kapott. Az eset, amiről a lapban a napokban jelent meg egy írás, még január közepén történt.

Kurucz József autójával Budapestről tartott hazafelé, már épp elhagyta a velencei autós pihenőnél a felüljárót, amikor a hóesésben a gépkocsija valamire ráfutott, ettől a jármű felpattant a levegőbe, visszazuhanva a jobb oldali kerekekből szinte azonnal elment a levegő.

– Csak a szerencsémnek köszönhető, hogy nem jött mögöttem senki és nem veszítettem el uralmamat a jármű felett, így baleset nélkül meg tudtam állni. Mint kiderült, a jobb oldali kerekek akkora ütést kaptak, hogy az acélfelnik belapultak, a hátsó kerék alig fordult el. Telefonon felhívtam Budapesten a fiamat, hogy küldjön segítséget, ám erre végül nem volt szükség, mert pár perc múlva megjelent mögöttem sárga villogó fényekkel egy autómentő tréler. Egy vállalkozó érkezett, aki felajánlotta, hogy elfuvaroz. Így indultunk haza Keszthelyre, menet közben beszélgettünk. Azt mondta, nem én vagyok az egyetlen, aki így járt, mert nagyon sokszor hullanak le téglák, törmelékek, vasdarabok a kamionokról, amik aztán ilyen sérüléseket okoznak. Keszthelyen a szerviz előtt tett le, 50 ezer forint kért a fuvarért, számlát nem adott. Ennél azonban nekem sokkal többe került ez a defekt, mert kiderült, hogy a futómű és a kormánymű is javításra szorul, ez legalább 200 ezer forintot kóstál – összegezte.

Két héttel később jött rá, hogy nem véletlen eset részese volt, hanem az autómentő vállalkozó kitervelt akciójának áldozata. Mint az interneten megjelent hírben olvasható volt, a Dunaújváros közelében lakó autómentős vasdarabokat és térköveket rakott ki az M7-es autópályára, hogy a ráfutó autók defektet kapjanak, ő pedig rögvest ott termett és felajánlotta, hogy elszállítja a megrongálódott járművet.

A teljes írás ITT található.