Vasárnapig fokozottan figyelnek a gyorshajtókra (sonline.hu)

Tispol Speed elnevezéssel közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak vasárnapig. Az európai kampány elsősorban a gyorshajtók kiszűrésére irányul.

Az akció idején a megye hat kapitányságának illetékességi területén zajlik ellenőrzés, melyben a végrehajtáshoz a főkapitányság valamennyi rendelkezésére álló sebességmérő berendezése részt vesz – idézi a sonline.hu Hosszú Balázst, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét.

Arra a felvetésre, miszerint milyen gyakran buktak le a nyáron külföldi gyorshajtók megyénkben, illetve hogyan hajtják be rajtuk a bírságot, az SMRFK munkatársa arról számolt be: ezt a problémát orvosolta az Európai Uniós egy közös uniós jogszabállyal. Mely lehetővé tette, hogy a tagállamok egyszerűen megosszák egymással az országukban regisztrált gépkocsik és tulajdonosaik – üzembentartóik – adatait. Ezzel a szabálytalanságot elkövető vezetőt a nemzeti nyilvántartásban szereplő adatai alapján ki tudják értesíteni más tagállamból is, s a vétségért megállapított büntetést ki tudják szabni – írja a sonline.hu.