Várudvar Fesztivált tartanak Szigligeten (likebalaton.hu)

Kéthetes koncertsorozat veszi kezdetét hétvégén Szigligeten. A Várudvar Fesztiválon fellép mások mellett a Budapest Bár, a Wellhello, a Punnany Massif, a Kistehén zenekar, Fran Palermo, Péterfy Bori, a Bëlga és az Anna and the Barbies. A szervezők minden vendég részére biztosítanak ülőhelyet a hangulatosan kialakított, új rendezvénytéren.

Augusztus 16-tól két hétig minden este különböző zenei programokkal várják a vendégeket Szigligeten – mondta el a likebalaton.hu-nak Mesterházy Balázs, a Várudvar Fesztivál 2020 szervezője.

Kifejtette: a fesztivál és maga a Várudvar is, a Szigligeti vár tövében található, mely egy egyedi, a megszokott nyári fesztiváloktól eltérő, varázslatos atmoszférát biztosít az idelátogató vendégeknek. Hozzátette: természetesen minden feltételről gondoskodtak, a nagy fesztiválokhoz hasonlóan az illemhelyek és a vendégek biztonsága is garantált.

A szervező szerint a kisebb létszámú koncertek magukkal hoznak egyfajta bensőséges hangulatot. Sokkal könnyebben kialakul a fellépő és a néző között egy kapcsolat, ami a műsoron felül azt a bizonyos pluszt tudja nyújtani. Kifejtette: egyrészt a színpad a megszokottnál kisebb, 48 négyzetméteres alapterületű, melyet Szigliget hangulatos Ófaluja vesz körbe. Másrészt a hang és képi látványvilág a megszokott minőségben áll rendelkezésre.

Végül elárulta: helyben is van lehetőség jegyvásárlásra limitált számban, de mindenkit arra buzdítanak, hogy szerezzék be előre a jegyeiket, mert csak így tudják garantálni a bejutást.