Vártörténeti kiállítást is magába foglaló fejlesztés kezdődött Kerekiben

2022. szeptember 9-én ünnepélyes alapkőletétel keretében megkezdődött „A Kereki vár kulturális és történelmi örökségének hasznosítása” című pályázat keretében létrejövő a Fehérkő várrom lábánál található Hősök parkjában egy beltéri és kültéri részből álló vártörténeti kiállítás kivitelezése.


A fejlesztés a térség kulturális adottságaira építő új vonzerők létrehozása mellett a meglévők fejlesztésére is fókuszál – közölte a projektiroda.

A projektben az interakítv elemek és az új technológiai megoldások jelentős szerepet kapnak, mind a virtuális valóság, mind a kiállítás beltéri és kültéri megvalósítása esetén.

A gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő fejlesztés újszerű, egész évben látogatható attrakciót kínál közönsége számára. A megvalósuló projekt a helyi és a térségbe érkező vendégek számára nyújt tartalmas, alternatív, időjárástól független időtöltési lehetőséget.

Korábban Kereki község önkormányzata a TOP-1.2.1-16-SO1-2019-00005 azonosítószámú pályázaton 734 millió forint Európai Uniós támogatást nyert interaktív elemeket is tartalmazó vártörténeti kiállítás létrehozására.