Várhatóan csak áprilisban nyit ki a Festetics Imre Állatpark (tvkeszthely.hu)

A korábban tervezett március 15-ei időpont helyett várhatóan április elsején nyit ki a Keszthely, Gyenesdiás közötti területen található Festetics Imre Állatpark. Ennek oka nem a korona vírus okozta elővigyázatosság a 2012 óta működő létesítményben, hanem az, hogy a nagy területen fekvő bemutatópark talaja jelenleg nem alkalmas látogatók fogadására.

A 4,2 HA-os területen lévő bemutatóhelyen ritkaságnak számító őshonos magyar állatfajok és vadfajok vannak. A bejáratnál szarvasmarha ,kis póniló és különböző juhfajták csalogatják a látogatókat. Kicsit beljebb haladva őzek,szarvasok, dámvadak az elkerített részeken. Közel nem mindegyik megy a kerítéshez. Nem szeretik az emberek közelségét, pedig szép számmal érkeznek az állatparkba minden évben.

A tavalyi év nagyon  sikeresnek tekinthető,közel 20 ezer fő látogató jött el a Festetics Imre Állatparkba amire nagyon büszkék vagyunk. Reméljük az idén is szép számmal érkeznek majd hozzánk a látogatók. A legnagyobb sikere az állatsimogatónak volt,imádják a gyerekek az állatokat simogatni. Az idei évben Bubu csemegével készültünk a látogatóknak amit a pénztárnál tudnak majd megvásárolni a gyerekek és az minden állatnak adható. Ami még érdekes az idei évben, második alkalommal rendezzük meg a Nyuszifül Fesztivált. Ez a Természetháza és az állatparkra is vonatkozik. Játékos feladatokkal készültünk a gyerekeknek.- adott tájékoztatást Trefeli Alexandra ökoturisztikai munkatárs.

A három napos kis jerke vágyakozva sír mamája után, de szereti ha ölben  kényeztetik. Ő az állatpark legújabb kis jövevénye. Vannak még társai akiket először láthat majd  a közönség a nyitás után.

Tavaly ősszel miután bezárt a Festetics Imre Állatpark  nem sokkal később egy  szürkemarha borjú illetve egy bivaly borjú született. Idén tavasszal jelentős szaporulattal büszkélkedhetünk. A merinó juhoknál, a fehér rackáknál ill. a fekete rackáknál is iker bárányok születtek.- mondta Trefeli Alexandra.

Az őshonos lófajtákat bemutató karám mögött a baromfiudvar is bővült. Magyar tyúk és pulykafélék, őshonos vízi szárnyasok laknak az állatpark déli részén, ahová törpekakasok érkeztek a napokban és egy szelíd lúd. Az állatparkban úgy tervezték,hogy március 15-én megnyitják a kaput a látogatók előtt azonban  a talaj nedves, sáros és süllyed, így nem alkalmas közlekedésre. Remélhetőleg a meleg megoldja a problémát és április 1-n a hosszú téli szünet után kaphatnak a látogatóktól már csemegét a park lakói.

A Keszthelyi TV híradása itt található.