Varga Imre szobrászművésznek állítanak szobrot Siófokon (likebalaton.hu)

November 26-án leplezik le a Nemzet Művésze, Munkácsy-, Kossuth- és Herder-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, Prima Primissima díjas szobrászművész, Varga Imre szobrát Siófokon, a Rózsakertben. 


Varga Imre Siófokon született 1923. november 1-jén. Siófok Díszpolgára címet 1985-ben kapta a képzőművészet terén elért kimagasló érdemeiért, mellyel Magyarország és Siófok város hírnevét is öregbítette.

Szülővárosának különböző pontjain számos eredeti és eredeti másolat alkotását megtaláljuk, Siófok Víztornyának közelében és a Fő terén sétálva tulajdonképpen egy ingyenes, állandó Varga Imre-kiállításon járhatunk, hiszen a művész közel egy tucat szobra kapott itt helyet.

Varga Imre 2019. december 9-én életének 97. évében otthonában hunyt el, majd végakaratának megfelelően Siófokon temették el.

A város vezetése most úgy döntött, hogy ezúttal a szobrászművésznek emelnek szobrot, melynek alkotója a művész fia, Varga Tamás.

A tervek szerint a 2021. november 26-án, a Városnapon tartják a leleplezést. A szobor a Rózsakertben kapott helyet – írja a likebalaton.hu.