Varázstollal trükközött a balatoni horgász (pecaverzum.hu)

Két pontyot próbált meg eltitkolni a balatoni horgász, de nem járt sikerrel, mert a halőröknek feltűnt a fogási napló vizsgálatakor a cselfogás. A hatóság komoly pénzbírságot és hosszú eltiltást szabott ki meghozott határozatában.

Minden trükköt bevetnek azok a becstelen horgászok, akik nem elégednek meg az elvihető kvótamennyiséggel, hanem annál sokkal többet szeretnének zsákmányolni – írja a pecaverzum.hu.

Általános turpisság, hogy a hal valós tömegénél kevesebbet írnak be, de olyanra is sokszor akad példa, hogy azt hazudják, elvesztették a fogási naplót.

Vannak azonban sokkal csalafintább pecások is, akik még merészebb ravaszságokat fundálnak ki.

Az ő táborukat gyarapítja K. K. fonói lakos, akit még február 28-án ellenőriztek a halőrök Fonyód térségében, aki kifogott és megtartott két darab pontyot, amelyek össztömege 13,4 kilogramm volt.

A pontyokat a fogási naplójába úgynevezett eltűnős tintájú tollal, vagy ahogy az írószerboltokban mondják, varázstollal vezette be. A fogási napló vizsgálata során kiderült, hogy a bejegyzéseket a tintának köszönhetően már többször módosította.

A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság meghozott határozata szerint  311.500 forint halvédelmi bírságot szabtak ki vele szemben, emellett 20 hónapos eltiltást is kapott.

Volt már korábban példa hasonlóra a Balatonnál: 2021-ben radírozható tollal, tavaly pedig szintén varázstollal próbáltak meg csalni, mindketten lebuktak.