Van vendéglátós, aki a fővárosba is szállít a Balatonról (zaol.hu)

A koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében jelentősen lecsökkent a vendéglátó és a turisztikai ágazatban működő szolgáltatók forgalma, ám vannak, akiknek most is sok a munkája, sőt, a fővárosba is szállítanak balatoni finomságokat. 


Közismert, hogy a Balaton télen csendesebb arcát mutatja, mint nyáron, hiszen sok szálláshely és vendéglátóhely csak szezonális jelleggel működik. Az ebben az időszakban hagyományosan működő vállalkozások legtöbbje most, a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések mellett is próbál talpon maradni, de az ilyenkor is nyitva tartó szolgáltatókat szinte csak a helyiek keresik fel. A hotelek, panziók vendégforgalma nagyon elenyésző, hiszen csak üzleti céllal utazókat fogadhatnak, a cukrászdák, éttermek esetében pedig változó a helyzet.

Kulics Gábortól, a keszthelyi Tourinform Iroda irodavezetőjétől a zaol.hu megtudta, hogy a városban a szálláshelyek iránt elenyésző az érdeklődés, nem igazán igénylik üzleti céllal utazók a szállást.

Az egyik keszthelyi étterem, az Íz-labor házhoz szállítással és elvitelre is kínálja az ebédet vendégeinek. Az utóbbi lehetőséget veszik igénybe többen.

Azt tapasztaltuk, hogy telített a piac. Környékünkön az éttermek nagy számban biztosítják az elvitelt és a házhoz szállítást, így az a minimális rendelés, amire igény van, elosztódik. A normál forgalmunk 30, jobb esetben 40 százalékát tudjuk elérni – mondta Katona Ben­degúz ügyvezető igazgató.

Mivel a vendéglátóhely egy bevásárlóközpont területén működik, így hétvégén tapasztalnak nagyobb forgalmat, amikor a karácsonyi ajándékvásárlás után az emberek tőlük viszik haza az ebédet.

A cikk folytatása itt elolvasható.