Ápolók napja Balatonfüreden és Keszthelyen (veol.hu/ TV Keszthely)

Meg kell erősíteni az országos intézeteket, így a szívkórházat sem fenyegeti az a veszély, hogy a jövőben más funkcióban kellene működnie, utalt Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója egy közelmúltbeli, miniszteri kijelentésre az ápolók napja ünnepségén, az egészségügyi intézményben. Szerdán Keszthelyen is megünnepelték a legelső katonakórházak megszervezője, Kossuth Zsuzsanna születésnapjához 2014 óta kapcsolódó  magyar ápolók napját. 

A szerdán tartott ünnepségen Veress Gábor főigazgató kiemelte  Kossuth Lajos húga, Kossuth Zsuzsanna tábori főápolói munkáját, aki nagyon sokat tett az 1848/49-es szabadságharcban a beteg és sérült honvédekért, és édesanyára jellemző szeretettel bánt velük. Mindemellett 62 tábori munkahelyet hozott létre. A főigazgató úgy fogalmazott, hogy a szívkórház ápolói nagymértékben hozzájárulnak a betegek rehabilitációjához, és a magas szintű sürgősségi ellátáshoz – tudósít a veol.hu.

Kónya Anikó ápolási igazgató Kossuth Zsuzsannáról kiemelte, a betegellátásban országos főápolóként olyan minőségi és előremutató változást hozott létre, ami a világon elsőként, hazánkban valósult meg. Az ápolási igazgató egy szülész-nőgyógyász, ápolókról szóló versével méltatta a szakterületen dolgozók hivatását, akik a gyógyításra esküdtek fel, segítenek a bajbajutottakon, a betegekért vannak, és erős hittel teszik a dolgukat.

Ebből az alkalomból adták át Balatonfüreden a Kossuth Zsuzsanna-díszoklevelet, amit Szigethi Miklósné ápoló, Netling Judit szakápoló, Szoboszlay Beatrix szakápoló és Hutvágner Pálné szakápoló vett át Veress Gábor főigazgatótól.

Az ápolók napját ünnepelték szerdán Keszthelyen is. Az Amazon Ház Látogatóközpontban a Keszthelyi Kórház azokat a szakdolgozókat ismerte el, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak az utánpótlás neveléshez – tudósított a TV Keszthely Kitüntetést vehetett át a Rehabilitációs Osztály fizikoterápiás asszisztense, Csiszárt Márta. Elismerték a munkáját Czinderiné Farkas Magdolnának, a Sebészeti Osztály kötözős nővérének. Oklevelet adtak át Suba Bernadettnek, a Patológiai Osztály vezető asszisztensének. A hagyományokhoz híven elismerte a szakdolgozókat a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Szervezete is. Okleveleket adott át az Egészségügyi Ágazatban dolgozók Demokratikus Szakszervezete. Az ápolók munkáját Dr. Szecsei Nagy Klára méltatta. Elhangzott, az egészségügyi szakdolgozók megbecsülése nem csak a betegek részéről nagyon fontos, hanem a nap mint nap velük közösen dolgozó orvosok részéről is.

A Keszthelyi Kórház szakdolgozóit Vozár Péterné is köszöntötte. Keszthely alpolgármestere elmondta, az ápolás elhivatott szeretetadás, a segítés egy kegyelmi állapot. Hozzátette, Keszthely önkormányzata minden segítséget megad, ami módjában áll annak érdekében, hogy a kórházban dolgozókat segítse.