Vádat emeltek az ámokfutó kábítószeres motoros ellen (index.hu)

Ámokfutóként menekült motorjával a rendőri ellenőrzés elől az a férfi, aki ellen a Veszprémi Járási Ügyészség a nyomozást befejezve bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járásbíróság előtt, közölte a vádhatóság.

A hasonló bűncselekmény elkövetése miatt járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló 40 éves férfi 2019 júniusában, az esti órákban Palóznakon hajtott motorkerékpárjával. A helyszínen rendőri ellenőrzést tartottak és a férfit is ellenőrzés alá kívánták vonni, ezért a rendőr karjával jelzett neki, hogy álljon meg – írja az index.hu.

A férfi azonban megállás helyett a rendőrt megkerülve hirtelen gázt adott és Csopak irányába továbbhajtott.  A rendőrök szirénázva a férfi után indultak, ám az elkövető a 71-es, majd a 73-as úton többször a 180 km/órás sebességet is meghaladva száguldott Veszprém felé, majd a Veszprém, szabadságpusztai elágazónál, ahol egy másik rendőrautó már várta, a dupla záróvonalat átlépve visszafordult, és Felsőörs irányába menekült tovább, sebességét 140-150 km/órára növelve.

A vádlott itt előzés közben elveszítette az uralmát a motorkerékpár felett, és árokba hajtott, majd a járműről lerepülve az út melletti magas aljnövényzetbe esett. Az esés következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A férfinél a rendőrök kábítószert találtak és az is kiderült, hogy az elkövető a vezetés előtt kábítószert fogyasztott.

A fentiek miatt az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt az ámokfutóval szemben, aki ellen az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult.