Vádat emeltek a Vonyarcvashegyen meztelenül randalírozó férfi ellen (zaol.hu)

Még tavaly nyáron kötött bele a vonyarcvashegyi strand vendégeibe, hangoskodott, ütött, rúgott és meztelenre vetkőzött a magáról megfeledkezett 35 éves őrbottyáni férfi, aki ellen most garázdaság és rongálás vétsége miatt emeltek vádat.

 

A 2021. augusztus 14-én hajnalban a vonyarcvashegyi  Lido strandon  történtekben jelentős szerepe volt az alkoholnak is. Itt múlatta az idejét a 35 éves őrbottyáni férfi, aki lerészegedve trágár szavakkal sértegette a büfésoron a vendégeket, volt akit meg is ütött. A hangoskodás miatt a biztonsági őrök a kötekedő férfit megpróbáltak csitítani, majd a strandról kivezették.

Visszatérése megakadályozására bezárták a strand kapuját, amit a feldühödött részeg férfi többször megrúgott, közben kiabált, szidalmazta az embereket. Ennyivel nem érte be, átmászott, átugrott a bejárati kapun, hogy visszajusson a strandra, de többször elesett, és közben  továbbra is szitkozódott. A férfit a biztonsági őrök megint kivezették a strandról. A dühöngő férfi ekkor megszabadult ruháitól, nemi szervét mutogatta, folytatta az ordibálást, a körülötte állók sértegetését. E közben a strand bejárati kapuját többször megrúgta, megütötte, sőt egyszer nekirontott, amitől a kapu bal szárnya leszakadt. A vendégek egyike időközben telefonon értesítette a rendőrséget, és az őrbottyáni férfi csak a rendőrjárőr megjelenésekor csillapodott le.

A vádirat megfogalmazása szerint a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása az ott tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltett. A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat – írja a zaol.hu.