Vádat emeltek a somogyi drogdílerek ellen

Vádemeléssel ért véget a Somogy Megyei Rendőr- főkapitányság tavaly májusi drogakciója nyomán indított eljárás. Drogdílerek, kábítószer-fogyasztók állnak majd bíróság elé.

A több vidéki helyszínen zajló tavaly májusi összehangolt akció során a nyomozók négy drogdílert és több kábítószer-fogyasztót fogtak el, akiknél közel egy kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyomozók egy 27 éves tabi férfit, egy 25 éves tabi nőt, valamint egy 34 éves siófoki nőt fogtak el, akiket őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság 2018. május 31-én elrendelt. Negyedik társukat, egy 44 éves zicsi férfit, szabadlábon hagyása mellett hallgattak ki gyanúsítottként.

Az eljárás során az üggyel összefüggésben további hat személyt hallgattak ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.