Vadásznak a piroson áthajtókra a rendőrök

Rendszeresen figyelmen kívül hagyják a forgalomirányító lámpák tilos jelzését a sofőrök a 67-es főúton- számol be a a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata. A közleményből kiderül, hogy nem éri meg szabálytalankodni, mert a rendőrök már civil autókból is figyelik a szabályszegőket. 

A 67-es számú főútvonal somogyi szakaszának építésénél jelenleg több helyen forgalomirányító fényjelző készülék irányítja a forgalmat, azonban számos sofőr figyelmen kívül hagyja a tilos jelzést. Az egyértelmű rendőri jelzéssel ellátott járművekkel a hasonló, mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni a forgalomból: a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg a rendőrök látókörében vannak. A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség ezért kombináltan alkalmazza a civil és a megkülönböztetett jelzéssel ellátott szolgálati gépjárműveket.

A kaposvári rendőrök február végén a 67-es számú főútvonalon ellenőrizték civil szolgálati gépkocsival a szabálytalanul közlekedőket, és több esetben indítottak közigazgatási eljárást tilos jelzésen való áthaladás miatt. A police.hu közreadott egy videót, melyen jól látszik, hogy a lámpa pirosra váltása után még másodpercekig hajtanak át a gépkocsik.